Home MY LNA AM Timbalan EXCO Kelantan Meninggal Dunia
AMPolitik @ My LNA

Timbalan EXCO Kelantan Meninggal Dunia

KOTA BHARU 30 April 2021 – Timbalan Exco Jawatankuasa Pembangunan Islam, Dakwah, Penerangan dan Hubungan Serantau yang juga ADUN Melor, Dr Md Yusnan Yusoff meninggal dunia di kediamannya di sini, awal pagi tadi.

Md Yusnan yang berasal dari Ketereh dilahirkan pada 1 Julai 1968 dan dipercayai mengalami serangan jantung di kediamannya pagi tadi.

Bekas pembantu Professor di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) itu pernah berkhidmat sebagai Pakar Pendidikan di Education Directorate, Islamic Educational, Scientific and Cultural Organization (ISESCO), Rabat, Morocco sebelum dilantik sebagai ADUN Melor sejak tahun 2013.

Semenjak dilantik sebagai timbalan Exco pada tahun 2013, arwah sentiasa berusaha menggerakkan secara aktif Jawatankuasa Pengkajian Enakmen Negeri Kelantan dengan memfokuskan kepada usaha menyemak Enakmen-enakmen sedia ada dan mencadangkan beberapa Rang Undang-undang (RUU) untuk dibawa ke Dewan Undangan Negeri Kelantan.

Sementara itu, Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yaakob berkata beliau mewakili saf kepimpinan Kerajaan Negeri Kelantan dan PAS Kelantan merakamkan ucapan takziah kepada seluruh ahli keluarga Allahyarham.

“Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman,” katanya dalam satu kenyataan di laman sosial Facebook rasminya.

Leave a comment

Please Login to Comment.

Related Articles

AMKeselamatanMY LNAUTAMA

Harungi 750 Batu Nautika demi Eksesais Maritim Perkasa Barat

BUKIT MALUT, 3 Disember – Kapal Maritim (KM) Nusa telah mengharungi sejauh...

AMKajian SosialMY LNAPendapat @ My LNAUTAMA

Berpada-padalah dalam kisah rumahtangga

Oleh: Prof. Madya Dr. Mohd Anuar Ramli Kisah poligami telah menimbulkan gelojak...

AMKeselamatanMY LNAUTAMA

OPV1 Uji Kemampuan dalam Eksesais Maritim Perkasa Barat

PULAU PINANG, 30 November – Kapal Peronda Luar Persisir Pertama (OPV1) turut...

AMEkonomi @ My LNAKajian SosialMY LNAPendapat @ My LNAUTAMA

Islamofobia penyebab sekatan produk halal di India?

Oleh: Prof. Madya Dr. Zalina Zakaria Baru-baru ini, berkuatkuasa pada 18 November...