Home MY LNA AM ABIM SAMBUT BAIK PERUNTUKAN KHUSUS UNTUK KAWASAN PARLIMEN DEMI KEBAJIKAN RAKYAT
AMCOVID-19Kenyataan Media

ABIM SAMBUT BAIK PERUNTUKAN KHUSUS UNTUK KAWASAN PARLIMEN DEMI KEBAJIKAN RAKYAT

Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) mengalu-alukan peruntukan khusus berjumlah RM100,000 yang disalurkan kepada semua Ahli Parlimen pembangkang demi menjaga kebajikan rakyat.

Peruntukan ini amat penting sebagai satu pengiktirafan peranan semua pihak tanpa mengira perbezaan latar belakang politik untuk membantu rakyat dalam kesusahan ketika berlaku penularan wabak Covid-19.

Dalam masa yang sama ia juga satu pengiktirafan kepada hak rakyat yang telah mengundi untuk memilih seseorang wakil rakyat atau Ahli Parlimen secara sah menerusi saluran demokrasi pilihanraya.

Dalam pada itu, ABIM menyeru seluruh ahli Parlimen tanpa mengira latar untuk memanfaatkan sepenuhnya peruntukan yang ada dengan adil, baik dan cekap berlandaskan garis panduan yang ditetapkan bagi mengelakkan sebarang amalan pembaziran, rasuah, dan diskriminasi dalam pengagihan.

Menerusi perkembangan ini ABIM menyeru semua pihak untuk meningkatkan kerjasama di antara satu sama lain dengan rakyat menjadi pertimbangan utama dengan mengesampingkan seketika sebarang perbezaan pandangan politik.

Muhammad Faisal Abdul Aziz
Presiden
Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM)

Leave a comment

Please Login to Comment.

Other News

Related Articles

AMKajian SosialMY LNAPendapat @ My LNAUTAMA

Beragamalah tanpa menyakiti

Oleh: Prof. Madya Dr. Mohd. Anuar Ramli Islam merupakan agama yang damai...

AMKajian SosialMY LNAPendapat @ My LNA

Jiwa suci asas rohani Islami

Oleh: Dr. Khairulnizam Mat Karim Arus kemodenan dunia yang semakin menggila kini...

AMKeselamatanMY LNAUTAMA

Persefahaman Serantau diteruskan untuk Pengukuhan Kerjasama Keselamatan Maritim

PUTRAJAYA, 23 November – Pertemuan dengan beberapa wakil kedutaan melalui siri kunjungan...