Home MY LNA AM KPM tidak pernah mengeluarkan kebenaran dan kelulusan untuk pengedaran buku komik Inisiatif Jalur Dan Jalan Meraih Manfaat Bersama
AMPendidikan @ My LNA

KPM tidak pernah mengeluarkan kebenaran dan kelulusan untuk pengedaran buku komik Inisiatif Jalur Dan Jalan Meraih Manfaat Bersama

Foto Kredit kepada AIRTIMES.MY

PUTRAJAYA 17 Oktober 2019 – Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) pada hari ini mengeluarkan bahawa pihak Kementerian tidak pernah mengleuarkan kebenaran dan kelulusan untuk pengedaran buku komik bertajuk Inisiatif Jalur dan Jalan Meraih Manfaat Bersama.

Malah KPM telah mengarahkan Jabatan Pendidikan Negeri dan Pejabat Pendidikan Daerah suapaya memastikan semua sekolah tidak menerima dan membuat edaran buku komik daripada mana-mana pihak atau pembekal.

” KPM juga akan mengkaji dengan lebih teliti isi kandungan buku tersebut melibatkan fakta dan orientasi penulisan” terang KPM di kenyataan tersebut.

Tambah KPM, pihak Kementerian akan juga akan bekerjasama untuk mendapatkan ulasan Kementerian Dalam Negeri (KDN) mengenai aspek
keselamatan yang melibatkan sensitiviti masyarakat dan hubungan luar negara

Leave a comment

Please Login to Comment.

Other News

Related Articles

AMKajian SosialMY LNAPendapat @ My LNAUTAMA

Beragamalah tanpa menyakiti

Oleh: Prof. Madya Dr. Mohd. Anuar Ramli Islam merupakan agama yang damai...

AMKajian SosialMY LNAPendapat @ My LNA

Jiwa suci asas rohani Islami

Oleh: Dr. Khairulnizam Mat Karim Arus kemodenan dunia yang semakin menggila kini...

AMKeselamatanMY LNAUTAMA

Persefahaman Serantau diteruskan untuk Pengukuhan Kerjasama Keselamatan Maritim

PUTRAJAYA, 23 November – Pertemuan dengan beberapa wakil kedutaan melalui siri kunjungan...